V derby o start doma i 3. místo

V posledním kole základní ŽBL nás čeká opravdu pikantní souboj. Ve velkém brněnském derby se střetneme s městským rivalem KP Brno a navíc půjde i o pozice v tabulce. V té jsou aktuálně na 3. až 5. místě srovnané celky se shodným skóre – Hradec Králové, Žabiny a Nymburk. Tým, který půjde do čtvrtfinále ze 3. příčky, má jistotu, že se v případném semifinále vyhne favoritkám z USK.

K tomu, abychom na 3. příčku dosáhli právě my, však vedou složité počty. Musíme vyhrát sobotní souboj s KP a doufat, nejen že Hradecké lvice prohrají s USK, ale také že Slavia zaskočí Nymburk.

Naše soupeřky z KP jsou na nyní již neohrozitelné druhé příčce.

„Jdeme do utkání v plné sestavě a chceme vyhrát, abychom play-off začínali na domácí palubovce. Očekáváme těžké utkání podobné tomu, jaké jsme sehráli nedávno na Rosničce. Věřím, že vyhrát dokážeme a že nás vítězství nakopne před play-off a Final4 EWBL,“ připomněl únorové utkání s vyrovnaným výsledkem 51:54 pro KP generální manažer Žabin Radek Šír.

V tom jsme zaspali začátek a z nepříznivé ztráty 19 bodů jsme se vraceli zpět do zápasu. V závěrečné desetiminutovce skoupé na body jsme KP přehráli 11:4, ani přesto jsme skóre ve svůj prospěch obrátit nedokázali. Tentokrát tedy bude důležité koncetrovat se na utkání od samého začátku a nepustit soupeřky hrající s výhodou domácího prostředí do trháku.

Utkání se koná v sobotu 2. března v 15:30 v nové hale Vodova.