Doposud neporažené Žabiny

Dva přípravné turnaje, čtyři soupeři, pět utkání, žádná porážka. Tak zní dosavadní bilance přípravné fáze na sezónu 2021/2022.

Poté, co jsme ovládli domácí BESU CUP, jsme na tradiční Turnaj o pohár města Trutnova jeli s jistým očekáváním. Před zahájením samotného turnaje jsme si jasně stanovili své cíle a s čistým svědomím můžeme říci, že se nám je povedlo naplnit. A právě díky tomu si vezeme další prvenství a pohár k tomu.

„Turnaj skvěle posloužil jako další prověrka v pilování herního konceptu a procesu zvykání si hráček na své role. V tréninkovém týdnu před turnajem jsme opět přidali některé komponenty naší hry a budujeme si tvář, kterou bychom se chtěli prezentovat a zápasová konfrontace ukázala, v čem budou naše silné stránky. Dvě výhry proti kvalitním soupeřům Eurocupového levelu jsou z mentálního pohledu příjemným bonusem a feedbackem, že jdeme správnou cestou. Velkým pozitivem je především koncentrace po celý čas zápasu a velká týmovost. Pokud ještě více omezíme driblink a zefektivníme přechod na útočnou polovinu, budeme velmi nebezpeční“, komentuje aspekty přípravného turnaje hlavní trenér Pruša.

Do zápasové praxe se už poprvé ve dvou zápasech zapojila, pro nás důležitá Petra Záplatová. Svoji šanci, sice v jednodušším utkání proti Trutnovu, ale s dobrými momenty dostala i dvojice Buřtová-Užovičová, za což je Pruša velmi rád.

Také jsme potěšeni, že v All stars pětce celého turnaje figurují rovnou tři naše hráčky. Konkrétně si své místo vysloužila Hamzová, Vacková a Stoupalová. Natálie dokonce získala ocenění nejužitečnější hráčky celého turnaje MVP, za což jí velmi gratulujeme. 

All stars pětka:

Gabriela Andělová (Piešťanské Čajky)

Matea Tadić (Piešťanské Čajky)

Eliška Hamzová (Žabiny Brno)

Michaela Vacková (Žabiny Brno)

Natálie Stoupalová (Žabiny Brno)

All start tým

Konečné pořadí:

  1. místo Žabiny Brno
  2. místo Piešťanské Čajky
  3. místo Gorzów Włkp
  4. místo Kara Trutnov