Po dvou měsících se Žabiny představí v ŽBL doma, vyzvou Ostravu

Přes dva měsíce neodehrály Žabiny domácí utkání v nejvyšší české lize. Již v pátek 4. února ale při dohrávce 12. kola ŽBL pohostí basketbalistky z Ostravy. Z venkovního střetnutí si brněnský tým přivezl vysokou výhru o třicet, na výkon chce navázat i teď.

Naposledy se hráčky Žabin v domácí ženské lize představily začátkem ledna na palubovce Chomutova. Na Rosničce v této soutěži nehrály od zápasu s USK Praha, kdy v poslední listopadové sobotě utrpěly první ligovou porážku. V páteční dohrávce 12. kola se Žabiny střetnou od 17:30 s týmem SBŠ Ostrava, s nímž letos již jednou vyhrály 91:59.

Utkání v Ostravě znamenalo premiéru Žabinských zahraničních posil Brii Holmes a Moniky Grigalauskyté v české lize. Tentokrát do odvety nově nastoupí i kapitánka Lenka Šoukalová, která se vrátila po zranění ramene. „Do zápasu jdeme s jasným cílem a to vyhrát. I když se našemu soupeři letos tolik nedaří, neměli bychom je podcenit. Od začátku musíme hrát naši hru a bojovat až do konce, jelikož Otrava nám to rozhodně nedá zadarmo,“ řekla.

Šoukalová krátce zasáhla už do čtvrtfinále Českého poháru, které Žabiny sehrály ve středu s pražskou Slavií. Za osm a půl minuty stihla dát parádní trojku a jeden trestný hod. „Jsem moc vděčná za to, že jsem zas po dlouhé době mohla být na hřišti. Nebylo to jednoduché a rozhodně mám co dohánět,“ svěřila se se svými dojmy po svém prvním výkonu v letošní sezoně.

Žabiny se s jednou prohrou v tabulce drží za USK Praha na druhé pozici. Na rozdíl od svých soupeřů ale jasně zaostává s počtem odehraných utkání. Pátečním kláním si chtějí připsat další vítězství. Živě basketbalistky můžete sledovat od 17:30 na hale Rosnička, nebo online na webu TVcomu.