Druhé kralování

Dnes jsme sehráli na domácí palubovce druhé semifinálové utkání ŽBL proti městským rivalkám z KP Brno.
Do zápasu jsme vstupovali nejen s vedením 1:0 na zápasy v zádech a s vidinou možnosti jeho navýšení, ale také bez dlouhodobě zraněných opor Kateřiny Zohnové a Petry Záplatové, která s přetrženou achilovkou odstoupila právě z posledního utkání.

Lepší start a únik před poločasem

Do zápasu jsme vstoupili lépe a už během první čtvrtiny  jsme začali pracovat na vytvoření náskoku (19:14), který však Královopolanky zlikvidovaly během prvních dvou minut druhé desetiminutovky (21:21). Poslední tři a půl minuty do konce poločasu ale hráčky KP Brno nedokázaly skórovat, a tak se náš náskok přehoupl přes desetibodovou hranici. Do šaten se odcházelo za stavu 38:27.

Smršť ve čtvrté čtvrtině

Po začátku druhého poločasu byla na hostujícím družstvu vidět snaha o dorovnání skóre, a i když se na začátku závěrečné čtvrtiny dostaly trojkou Kopecké na dostřel jediného bodu (50:49), my jsme se šňůrou 10:0 opět odpoutali a následně jsme zvýšili svůj náskok na pohodlných 20 bodů. To zbývalo do závěrečného hvizdu jen něco málo přes minutu a půl a Královopolanky stihly skóre upravit už jen kosmeticky.

KP Brno jsme porazili 74:56 a ujímáme se vedení 2:0 na zápasy

Statistiky

Žabiny: Webb 24 b. + 9 doskoků, Dudášová 18 b., Vacková 13 b. + 10 doskoků, Malečková 11 b.
KP Brno: Gill 12 b., Oroszová 11 b., Kopecká 8 b.

Úspěšnost střelby z pole: Žabiny 50 % X KP Brno 26 %,  střelba za 2 body 53 % X 21 %, střelba za 3 body 43 % X 36 %, trestné hody 83 % X 73 %, doskoky 40 X 29.  

Ohlasy trenérů

Viktor Pruša, trenér BK Žabiny Brno: Mně se dneska hodnotí famózně, musím říct opravdu famózně, protože jsem říkal hráčkám před utkáním, že to, co nás dobijí, a to, co mají jednoznačně lepší než soupeř, je obrovské srdce, obrovský charakter a týmového ducha, což dneska prokázaly snad dvojnásobně víc než v minulém zápase a to už jsem myslel, že už to ani nejde. To byl základní stavební kámen dnešní výhry, hráčky se obrovsky semkly, nechci vůbec nikoho vyzdvihovat, protože hrály jako tým, kdo na tom hřišti byl, nechal tam úplně všechno a až na malé výjimky se hráčky držely toho, co jsme si řekli, vyvarovaly se chyb, celý zápas snad s výjimkou prvního koše jsme vedli. Myslím, že jsme po celý zápas byli lepším týmem a vyhráli jsme zaslouženě. Hráčkám to moc přeju, teď potřebujeme trošku zregenerovat a ten třetí krok je vždycky nejtěžší. Zůstáváme maximálně koncentrovaní a v úterý chceme tu sérii jednoznačně uzavřít.

Martin Pospíšil, trenér KP Brno: Žabiny nás předčily bojovností, předčily nás v osobních soubojích, samozřejmě, ale to už je obehraná písnička, je nějaká naše střelecká efektivita, která je v posledních zápasech úplně žalostná, to je nějaký druhý faktor. Nejpodstatější faktor je ten, že nezvládáme osobní souboje, to musíme změnit do toho třetího zápasu, aby ta série byla ještě zajímavá. Stále je to 2:0, není to 3:0 a my uděláme všechno proto, abychom sérii vrátili sem.

Třetí utkání se hraje v úterý  2. dubna od 17:30 v hale Nová Vodova v Brně – Králově Poli, a pokud uspějeme i potřetí, podíváme se do finále.