5. kolo v Trutnově

Renomia ŽBL pokračuje v sobotu 12. října a my zajíždíme k prvnímu venkovnímu utkání do Trutnova. Naše soupeřky mají za sebou stejně jako my tři ligová utkání – a všechna tři prohrály. V prvním kolece sice mohutně vzdorovaly KP Brno, nakonec se ale z výhry 92:71 radovaly Brňanky. Ve druhém utkání podobným rozdílem jasně podlehly Slavii a ve třetím si neporadily s mladoboleslavskou Slovankou.

„S Trutnovem jsme se utkali již v přípravě na sezónu. Tenkrát jsme vysoko zvítězili a budeme chtít tuto výhru zopakovat v rámci Renomia ŽBL. Přestože jsme v utkání favority, přistupujeme k zápasu velmi zodpovědně a jsme si vědomi faktu, že Trutnov nemá co ztratit a že se toto mladé družstvo bude chtít prezentovat maximálně bojovným výkonem za každého vývoje stavu. Důležité bude zastavit přechodovou fázi soupeře, četnost a efektivitu střelby z trojkové vzdálenosti a nenechat dostat se do hry duo Kozumplíková – Rylichová. Víme, že mladé družstvo domácích má problém se ztrátami, proto budeme chtít vyvíjet maximální aktivitu v obranné fázi a z toho vytěžit jednoduché pozice pro zakončení. Věřím hráčkám, že utkání zvládneme a budeme se tabulkou posunovat výš,“ kometuje před utkáním trenér Viktor Pruša.

Kádr Trutnova je téměř výhradně složený z Češek – na soupisce mají jedinou zahraniční akvizici, Američanku Bailee Cotton.

 

Utkání můžete sledovat 12. října od 17:30 živě na TVCOM.cz