Do Final Four Českého poháru vede cesta přes Slavii

Žabiny se po kratší pauze vrací zpátky na hřiště! První pocovidovou zkouškou pro ně bude v domácím prostředí již ve středu 2. února od 18 hodin pražská Slavia. Vítěz tohoto utkání postoupí do Final Four Českého poháru, které basketbalistky odehrají poslední únorový víkend.

Čtvrtfinálovým zápasem v Českém poháru proti Slavia Praha odstartují Žabiny dohrávky domácích soutěží po sérii eurucopových a covidových pauz. Některé žabky se do hry dostanou po dvou týdnech. „Máme za sebou pár společných tréninků po návratu z Francie a postupně se dostáváme do tempa. Chceme se soustředit na svoji hru, neponechat nic náhodě a porvat se o cenné vítězství,“ prozradila Žabinská křídelnice Adéla Buřtová.

Utkání, které se mělo původně hrát na Rosničce v polovině ledna, sehrají hráčky první únorovou středu od 18 hodin. Vítěz souboje si zajistí účast ve finálovém turnaji Českého poháru, jež o víkendu 26.-27. února pořádá sousední KP Brno na hale Vodova.

Mezi top čtyřku Poháru postoupily již týmy Sokol Hradec Králové a Slovanka. Druhý brněnský celek se jako pořadatel turnaje kvalifikoval automaticky. Loňský šampion USK Praha se aktuálního ročníku neúčastní, a tak se otevírají titulové šance pro ostatní. „Každý chce získat zlato, na které zatím v české lize nikdo nedosáhne. Jsou to i naše ambice,“ potvrdil manažer Žabin Radek Šír.

Žabiny Český pohár ovládly celkem sedmnáctkrát, naposledy před dvěma lety, a tak by si rády přidaly další zlaté vítězství do sbírky. Prvně si ale musí zajistit postup. Přijďte je proto ve středu 2. února povzbudit na Rosničku a popohnat je k cílenému Final Four. Zápas začíná v 18:00 a sledovat jej můžete i na Tvcomu.