V prvním domácím utkání přivítáme Hradecké lvice

V sobotu 6. října sehrajeme první domácí utkání v letošním ročníku ŽBL. 2. kolo nabídne brněnským fanouškům souboj s atraktivními soupeřkami z Hradce Králové, čtvrtým celkem loňského ročníku ligy.

Sestava hradeckých lvic doznala oproti uplynulé sezóně několika změn. Kariéru ukončila Tereza Kuthanová a její pomyslnou kapitánskou pásku převzala Andrea Kloudová (Ovsíková). Pětice Březinová, Bartoňová, Hrušková, Šípová a Natabou zvolila cestu přestupu do jiných klubů. Lvice však přes léto nezahálely a podařilo se jim do Hradce přivést zajímavá jména. Nejvýraznější posilou je velezkušená 198 cm vysoká pivotka s reprezentační minulostí Petra Kulichová, kterou pod košem doplní rovněž nově příchozí Klára Vojtíková (loni oblékala dres SBŠ Ostrava) a po ročním angažmá v Nymburce se vrací křídelnice Karolína Šotolová.  Dorostenky Lucie Bolardtová a Simona Fišerová pak budou sekundovat stávající dvojici rozehrávaček Matuškové a Zavázalové.

Effangová tahounkou Lvic v 1. kole

Na trenérskou lavičku Lvic zasedla opět trenérka Romana Ptáčková a její svěřenkyně vstoupily do nové sezóny jednoznačnou výhrou nad Mladou Boleslaví (106:46), kdy tým střelecky táhla nejlepší střelkyně 1. kola Pamela-Therese Effangová. Ta soupeřkám nasázela 20 bodů se 100% střeleckou úspěšností. Effangová pro server zenskybasket.cz uvedla, že v utkání proti Žabinám očekává vyrovnanější souboj: „Potkají se dva týmy povzbuzené kvalitními výkony v 1. kole ŽBL. Dva týmy s ambicemi vyššími než play-off. A do třetice dva týmy posílené o velmi kvalitní hráčky. Takže určitě předpokládám větší prověrku v podobě urputného boje, fanoušci se mají bezpochyby na co těšit.“

Mládí vs. zkušenosti

Kromě urputného boje se mohou fanoušci také těšit na první soutěžní představení nově složeného týmu Žabin, který stejně jako Lvice jednoznačně zvítězil v úvodním kole ŽBL, a to na palubovce ostravské SBŠ. I tým tažený novou kapitánkou Klárou Křivánkovou (která mimochodem v posledním vzájemném střetnutí nastřílela do hradeckého koše 20 bodů) má ve hře hráčku s reprezentačními zkušenostmi Petru Záplatovou. Navíc se dá očekávat, že naše nové podkošové duo Marques Webb a především 197 cm vysoká Justina Matuzonyté nedá Petře Kulichové nic zadarmo.

Trenér Viktor Pruša potvrzuje, že v utkání mezi Žabinami a Lvicemi půjde o souboj mládí se zkušeností: „Hradci se nakonec podařilo opět složit tým s ambicemi na nejvyšší příčky, což potvrdili hned v úvodním utkání se Slovankou. Jedná se o zkušený a vyzrálý tým posílený v poslední fázi ještě o bývalou reprezentační pivotku Kulichovou. Na tuto konfrontaci s naším mladým týmem se moc těšíme. Věříme, že se jako už každoročně bude hrát zajímavý a pro diváky napínavý basketbal. Pokud se nám podaří zastavit přechodovou fázi soupeře, pokrýt důležité hráčky a vnutit Hradci náš styl a tempo hry, můžeme sahat po vítězství.“

Utkání: BK Žabiny Brno – Sokol Nilfisk Hradec Králové
Datum, čas a místo: 6.10.2018 17:00, Hala Rosnička, Brno
Umístění v předchozí sezoně – 4. místo
Kolo: 2. kolo ŽBL