V 5. kole na Slovanku

5. kolo ŽBL nás zavede na palubovku Slovanky Mladá Boleslav, která vyhlíží první vítězství v letošním ročníku ŽBL. Středočešky mají prozatím na svém kontě tři prohraná utkání – s Hradeckými lvicemi (106:46), ZVVZ USK (38:130) a s Trutnovem (86:70).

Ve čtvrtém kole naše soupeřky z důvodu lichého počtu družstev v ŽBl stály a my budeme utkání s Trutnovem dohrávat 24.10.

Dá se předpokládat, že se mladoboleslavské hráčky budou opírat především o své nejzkušenější hráčky Terezu Vorlovou (která však ani jedno z předchozích utkání kvůli počtu faulů nedokončila) a Moniku Satoranskou, která se všech třech utkáních dostala na dvouciferný střelecký zápis.  Do sestavy se navíc už před utkáním proti Trutnovu vrátila Mariana Opočenská, která plnila reprezentační povinnosti na Mistrovství světa 3×3 v Číně.
S otazníkem je pak start Denisy Harapesové, která v začátcích sezóny laborovala se zraněním kolene.

My jsme po úspěšném turnaji EWBL na vítězné vlně a v Mladé Boleslavi budeme chtít splnit roli papírového favorita i přesto, že se ještě budeme muset obejít bez Kateřiny Galíčkové, která se účastní olympiády mládeže v Buenos Aires, kde získala stříbrnou medaili ve střelbě na koš.

Před začátkem všech zítřejších utkání uctí týmy minutou ticha zesnulého basketbalového funkcionáře Patricka Baumanna, který v neděli podlehl infarktu.

Utkání začíná 17.10. v 18:00.