Sedmá výhra a šance pro mladé hráčky

V souboji s městským rivalem z Morendy jsme splnili papírové předpoklady a nad celkem Teamstore jsme zvítězili hladce 47:93. Soupeřky s námi dokázaly držet krok pouze v první čtvrtině (14:20), ve druhé desetiminutovce už jsme jasně dominovali, a tak ve druhém poločase dostalo příležitost mládí v podobě Kateřiny Galíčkové a Elišky Hamzové.

Dorostenky se ctí

A nešlo o žádné symbolické minuty, osmnáctiletá Kateřina Galíčková dostala důvěru na 10 minut, během kterých nasázela soupeřkám 7 bodů, a o rok mladší Eliška Hamzová si za necelých 12 minut připsala kromě svých prvních 2 bodů v lize také 4 doskoky. „Nečekala jsem, že si tolik zahraju, a jsem za tu příležitost ráda. Bylo to něco jiného, ale hrálo si mi celkem dobře,“ hodnotila svou premiéru Hamzová.

Zraněná dvojice

Výkon mladé dvojice pozitivně hodnotil také trenér Viktor Pruša: „Dnes jsme mohli minuty a síly rozprostřít rovnoměrně mezi všech 12 hráček včetně dorostenek Galíčkové a Hamzové, které svým výkonem rozhodně nezklamaly. Elišce Hamzové bych rád pogratuloval k prvním dvěma bodům v ŽBL,“ a dodává: „Utkání jsme sice výsledkově odehráli tak, jak jsme potřebovali. Kromě vysoké výhry si však odnášíme z tohoto zbytečně tvrdého zápasu dvě zraněné hráčky, přičemž u jedné z nich jde možná i o stopku na příštích pár dní, což je fakt, který mě vzhledem k dalšímu nabitému zápasovému programu netěší.“ Obě zmíněné hráčky utrpěly zranění v oblasti nosu, Lenka Šoukalová má pouze tržnou ránu a je v pořádku, Nikola Dudášová má nos zlomený a o jejím nasazení do dalších utkání se rozhodne v nejbližších dnech.

Neúspěšné šestky a povedené protiútoky

Co rovněž trenéra netěšilo, byla tristní úspěšnost necelých 55 % z čáry trestného hodu při poměru 31/17. „Naopak 34 bodů z rychlého protiútoku a 22 asistencí jsou elementy, které by měly definovat náš celosezónní herní záměr,“ dodává Pruša.
Nejlepší střelkyně zaznamenaly po 11 bodech a byly hned čtyři s tímto skóre – Petra Záplatová, Justina Matuzonyté, Nikola Dudášová a Michaela Vacková. Dvouciferného výsledku dosáhly i desetibodové Beáta Adamcová a Lenka Šoukalová.

Nabitý program

Jak zmínil trenér Pruša v hodnocení utkání, čeká nás nyní nabitý program – v úterý 4. prosince vyjíždíme do rakouského Grazu bojovat o druhé vítězství v CEWL, o víkendu 8. a 9. prosince se koná druhý z turnajů EWBL, tentokrát na Slovensku v Piešťanech, ve středu 12. prosince hostíme Graz doma v odvetě CEWL, a následující víkend nás čeká na domácí palubovce ostravský dvojboj – v sobotu 15. prosince odehrajeme se SBŠ 11. kolo ŽBL, v neděli pak Český pohár se stejným soupeřem.