Je srovnáno. O finalistovi rozhodne pátý zápas.

Rosnička dnes hostila 4. semifinálové utkání mezi Žabinami a KP Brno. My jsme měli za stavu 2:1 na zápasy druhý pokus na ukončení série hrané na tři vítězství. Ten jsme však nevyužili a KP Brno si po výhře 57:66 vynutilo pátý – rozhodující zápas.
Hned úvod utkání naznačil, v jakém duchu se dnes duel ponese – nervozita byla patrná na obou stranách, a tak se z prvního koše radovaly hostující hráčky až po téměř třech minutách. Po vyrovnané první čtvrtině (10:14) to v úvodu té druhé vypadalo, že hostující hráčky začínají odskakovat, když se dostaly až do devítibodového vedení. Proti však byly zejména Vacková a Matuzonyté, které se dotáhly na rozdíl tří bodů a ten 16 vteřin před koncem poločasu smazala tříbodovou střelou Nikola Dudášová.
V poločase tak na tabuli svítilo skóre 28:28.

Po návratu na palubovky přišel klíčový okamžik utkání – my jsme přes 6 minut nedokázali skórovat a KP si šňůrou 0:13 zajistilo výrazné vedení. V poslední desetiminutovce jsme ještě na soupeřky tlačili, a i když jsme tuto část hry vyhráli v poměru 19:18, na obrat to bylo málo.

Výhrou tak KP Brno srovnalo stav série na 2:2 a rozhodující utkání se odehraje v sobotu 6. dubna v hale Vodova v 16:30.

Viktor Pruša, trenér BK Žabiny Brno: Dnes je to pro nás samozřejmě hořká prohra, neproměnili jsme druhý mečbol a rozhodl asi podobný faktor jako v minulém zápase. Zase jsme byli na jednadvaceti ztrátách, ze kterých pramenilo patnáct bodů, což při výsledném rozdílu 9 bodů o něčem vypovídá. Dnes jsme nebyli střelecky potentní, projevilo se to především ve třetí čtvrtině. Hráčkám nemůžu nic vyčíst, hrály na maximum. Třetí čtvrtina nám utekla, gró bylo
hned na startu, kdy jsme udělali pár dílčích chyb v obraně a zároveň nepotrestali chyby KP.
Kdybychom v poločase byli v plusu, cítili bychom se komfortněji a soupeř by znervózněl. My ale v tuto chvíli hážeme tento zápas za hlavu, karty jsou rozdány, rozhodne zápas o všechno.

Martin Pospíšil, trenér KP Brno: Jsme velmi rádi za vítězství, ale je důležité, abychom ho brali pokorně. Žabiny jsou stále ve stejné situaci, v jaké byly před zápasem – chybí jim jedno vítězství. My jsme se teď konečně dostali do stiace, kdy to jedno vítězství chybí i nám, a uděláme všechno proto, abychom na sobotu byli připraveni. Dnes jsme prvních 15 minut zvládli přesně tak, jak jsme si řekli, zápas jsme kontrolovali, hráli jsme podle plánu, ale před konec prvního poločasu jsme nezvládli a soupeř se dostal do remízového stavu. Z hlediska vývoje celého zápasu byl velmi důležitý úvod do druhého poločasu, kdy jsme se prezentovali přesně naší hrou, naší obranou a z toho vyplynula výška skóre, kter byla před poslední čtvrtinou (38:48). Je potřeba říct, že Žabiny mají charakter, nevzdávají se, bojují až do konce, ale i přes zranění Edity Šujanové a vyfaulování se našich pivotek jsme tuto situaci dokázali ustát.