O prvenství v tabulce zabojujeme s mistrovským USK

Deváté kolo nejvyšší ženské ligy přináší souboj dvou doposud neporažených celků. V sobotu 27. listopadu porovnáme síly s ZVVZ USK Praha. A ačkoliv je tento Euroligový klub favoritem, naše holky se mistra několika předešlých ročníků nebojí a boj o prvenství v tabulce nevzdávají.

Dva ze dvou. Takovou zatím držíme bilanci velice těžkých a důležitých utkání. Minulou sobotu jsme ovládli brněnské derby s KP 71:54, ve středečním Eurocupu rozdrtili London Lions 68:41. Papírově nejtěžší soupeř nás však čeká již za dva dny. V sobotu 27. listopadu na Rosničku zavítá Euroligový klub ZVVZ USK Praha, jež v posledních letech nejen že jasně dominuje české nejvyšší lize, ale jeho jméno zná celá basketbalová Evropa.

Pražský hegemon zatím v ŽBL neprohrál a stejně jako my má na účtu sedm výher. V nejprestižnější evropské soutěži drží basketbalistky USK třetí místo. Dvakrát těsně prohrály na venkovním utkání, o bod s Francouzkami a od dva s ruským Ekaterinburgem. Čtvrté vítězství s rozdílem jednapadesáti bodů (52:103) si připsaly včera v Rize.

Ve středečním zápase evropskou výhru zaznamenaly i hráčky Žabin. V obou týmech tak panuje vlna výher. Ta se po sobotním střetnutí změní. „Zápas proti USK je pro nás velká výzva. Věřím, že pokud budeme hrát svoji hru a necháme na hřišti všechno, můžeme pomýšlet na skvělý výsledek,“ prozradila pivotmanka Anežka Kopecká.

S protivníkem máme bohatou minulost. Je to právě USK Praha, se kterým se dříve Žabiny přely o prvenství v českém basketbale. Naposledy jsme však Pražačky zvládli poradit v jednom z finálových klání ženské ligy v roce 2013, nicméně titul přistál Praze. Jak se holky poperou s prvotřídním Euroligovým soupeřem, můžete sledovat v sobotu 27. listopadu od 17 hodin na Rosničce, anebo na webu ČT sport.