ŽBL: Odveta se Slovankou

Harapesová, Motyčáková, Satoranská, Vorlová. Čtveřice hráček Slovanky, na kterou si podle trenéra Viktora budeme muset v utkání v sobotu 26. ledna (začátek v 17:00) dávat největší pozor. Slovanka vlétla do sezóny překvapivými výkony a my jsme se v prvním utkání v polovině října trápili. Teď je na řadě odveta. Trenérova slova potvrzuje i statistika z posledního utkání Slovanky, ve kterém mladoboleslavské basketbalistky podlehly v Českém poháru Slavii 56:85. 42 bodů Východočešek zařídilo právě trio Satoranská (19 b.), Vorlová (14 b.)  a Motyčáková (9 b.).
Pro Vorlovou byl tento zápas prvním po dvouměsíčním zdravotním výpadku a tato podkošová hráčka ukázala, že se vrací v solidní formě.

„Slovanka ukázala v  prvním vzájemném utkání jak nepříjemným soupeřem může být. V této sezóně se opírá o ryze českou osu týmu a obzvláště základní pětka má vysokou kvalitu. Naším úkolem bude nenechat tvořit dvojici z perimetru Harapesová – Motyčáková, které budou v kombinaci s podkošovými hráčkami Vorlovou a nejlepší střelkyní Satoranskou hlavním cílem našich obranných záměrů,“ vidí herní taktiku jasně Pruša a dodává: „Roli favorita bereme a chceme potvrdit stoupající formu z posledních utkání výhrou.“

Utkání: BK Žabiny Brno vs. Slovanka MB
Kolo: 16. kolo
Datum: 26. ledna 2019
Čas: 17:00
Místo: Hala Rosnička, Brno